Download de app
Download de app
Navigatie knop

Hoe toegankelijk is uw gemeente?

Kant en klaar abonnement voor gemeenten

Sluit met uw gemeente aan bij Ongehinderd en voldoe aan uw maatschappelijke taak en wettelijke verplichting om toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking. Ongehinderd biedt u hiervoor een pasklare dienstverlening aan. De locaties worden op de landelijke app en website van Ongehinderd gepresenteerd. Hiermee maakt u inzichtelijk welke voorzieningen uw locaties bieden voor mensen met een beperking. Daarnaast wordt uw gemeente aan alle gebruikers gepresenteerd in de lijst van ‘Ongehinderde gemeenten’. Hierdoor is uw gemeente goed vindbaar voor alle inwoners en bezoekers van uw gemeente.

Let op! Het is belangrijk dat bezoekers met een beperking weten wat er wél kan, daarom worden alleen de positieve aspecten van uw locatie weergegeven in de app en op de website.

Wilt u ook weten hoe u de toegankelijkheid van uw locaties verder kunt optimaliseren? Breidt dan de toegankelijkheidstoetsen uit met adviesrapportages.

Het basisabonnement biedt u als gemeente het volgende:

 • Toets door getraind keuringsteam
 • Overzichtelijke gemeentepagina in de app en op de website
 • Weergave van iedere getoetste locatie in app en website
 • Stickerembleem ‘Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid’
 • Kant en klaar concept voor ondernemers en inwoners
 • Publieke bekendmaking met lanceringsevent in uw  gemeente
 • Bewoners en bezoekers van de gemeente delen gemakkelijk ervaringen in de app
 • Jaarlijkse check-up van de locaties door de back-office van Ongehinderd

Ongehinderd biedt een complete dienstverlening welke bestaat uit een basisaansluiting met een optionele uitbreiding. Er is keuze uit pakketten van verschillende grootte. Deze pakketten zijn gebaseerd op het aantal inwoners binnen de gemeenten.

Uitbreiding adviesrapportage

Om inzicht te krijgen in de toegankelijkheid van uw gemeentelijke locaties kunt u adviesrapportages ontvangen. Hierdoor heeft u zicht op eventuele verbeterpunten om de toegankelijkheid van uw gemeente te optimaliseren.

Dit rapport bevat het volgende:

 • Bevindingen en conclusies van de Toegankelijkheidstoets
 • Praktische verbeteradviezen met foto’s
 • Aanpassingen voor het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid
 • Herkeuring na twee jaar

Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid

Locaties die voldoen aan de criteria van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid, ontvangen het keurmerk. Mochten sommige locaties nog niet voldoen aan de criteria van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid, en wilt u deze locaties alsnog laten certificeren, dan is het van belang dat u aanpassingen gaat treffen om aan de criteria van het NLKT te voldoen. Ongehinderd kan u voorzien van adviesrapportages  waarin precies staat wat er moet gebeuren. Wanneer u deze aanpassingen treft, kunt u tot twee jaar na de Toegankelijkheidstoets deze opnieuw uit laten voeren tegen een gereduceerd tarief.

Het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid is ontwikkeld naar aanleiding van de nieuwe toegankelijkheidswetgeving en maakt gemeenten zichtbaar die koploper zijn in toegankelijkheid. Het sluit aan bij de aspecten redelijkheid, geleidelijkheid en basale voorzieningen die ook onderdeel uitmaken van de nieuwe wetgeving.

Meer informatie over het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid: www.keurmerktoegankelijkheid.nl.

Maak werk van toegankelijkheid en meld uw gemeente aan!

Neem voor meer informatie contact op met gemeenten@ongehinderd.nl

Contact

Julia Verhees
040-7803333
06-23586633
julia@ongehinderd.nl

Gerelateerd nieuws

Nieuwe dienst: Ongehinderd Gastvrij

18 oktober 2017

Stel je voor: je komt in een hotel en ze hebben in de badkamer alvast de douchekop naar beneden gehaald en de gordijnen gesloten. Omdat jij in een rolstoel zit en ...
Meer informatie over Nieuwe dienst: Ongehinderd Gastvrij>


Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: