Download de app
Download de app
Navigatie knop

Leuke tips voor deze bijzondere maanden tijdens het coronavirus!

Nieuws

We kunnen namens iedereen wel zeggen dat de maanden maart en april anders verlopen dan verwacht door het coronavirus (COVID-19).

Ook wij bij Ongehinderd hebben enkele maatregelen, volgens de richtlijnen van het RIVM, moeten doorvoeren. Zo werken wij allemaal waar mogelijk vanuit thuis, hebben we extra hygiëneregels opgesteld en hebben wij zoveel mogelijk ‘online’ contact met gemeenten en ondernemers, zodat men zo min mogelijk risico loopt. Ondanks de genomen maatregelen doen wij ons uiterste best om het normale proces op te pakken en plannen we graag leuke activiteiten voor in de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het jubileumjaar van de Week van de Toegankelijkheid. Tevens zijn we druk bezig om nieuwe, leuke locaties toe te voegen in de Ongehinderd app zodat jullie later, na het coronavirus, deze toegankelijke plekjes kunnen bezoeken. Ten slotte delen we nog leuke ontwikkelingen tijdens deze bijzondere periode en maak je kans op een heel leuk ‘anti-vervelings’ pakket!

Doneeractie eenzame ouderenTulpen voor eenzame ouderen

Trots zijn we, dat we hebben mogen deelnemen aan zo’n mooi, hartverwarmend project! Momenteel mogen veel ouderen in verpleeghuizen geen bezoek ontvangen. Noodzakelijk natuurlijk, maar wel heel verdrietig en eenzaam voor hen. Daarom was Bloemmarie in samenwerking met Ongehinderd en Vitalis Woonzorg Groep een tulpenactie gestart in Eindhoven. De bosjes tulpen werden veilig afgeleverd op verschillende locaties met mooie reacties als dank. Een geslaagd evenement!

Naast deze tulpenactie zien we door het hele land mooie initiatieven ontstaan om elkaar in deze tijd te helpen. Hieronder zijn een paar van deze mooie initiatieven weergeven.

Mooie initiatieven coronavirus

  • De Twentse zorginstelling Aveleijn heeft een telefoonlijn geopend, genaamd telefoonleijn, waar mensen met een verstandelijke beperking naartoe kunnen bellen op momenten dat zij zich even eenzaam voelen of met een vraag worstelen.
  • Handicap_nl is een actie gestart waarmee je iemand met een handicap kunt verrassen met een lief kaartje om hen een hart onder de riem te steken.
  • Sportschool Burning Heart verzorgt tijdens de coronacrisis 16 sportlessen per week. Via social media zenden ze deze live uit mét een gebarentolk.

En het is natuurlijk fantastisch om te zien hoeveel mensen de zorg steunen, de lokale ondernemers en andere mooie projecten. Ga zo door!

Leuke tips

Slaat de verveling toe tijdens het coronavirus? Dan hebben wij hier nog een paar leuke tips.

1. Laat een boordeling achter in de Ongehinderd app. Geef jouw eigen mening over je favoriete plekjes en inspireer anderen. Zodat die, na het coronavirus, deze toegankelijke plekjes weten te vinden.
2. Natuurlijk is dit het perfecte moment om de grote schoonmaak thuis te houden. Dus heb je genoeg energie en wil je graag eens af van die uitpuilende klerenkasten? Sokkenlades? Of Speelgoedkasten? Sorteer het en doneer wat je niet meer nodig hebt aan het goede doel.
3. Ga naar buiten of fijn in de tuin zitten om een lekkere ‘frisse neus’ te halen. Dit zorgt ervoor dat we er toch eventjes uit zijn en zo kan je genieten van het lekkere lenteweer.
4. Kijktip! Op Netflix staat een nieuwe film genaamd, Crip Camp. “In een zomerkamp gerund door hippies ontkiemde zo’n vijftig jaar geleden een cruciale burgerrechtenbeweging in de Verenigde Staten; die van gehandicapten”.
5. Voor de sportievelingen onder ons…Blijf fit en probeer een online, virtuele sportles. Een goede manier om de dag sportief te beginnen.

Doe mee en WIN!

Heb jij nog een leuke tip en is die nog niet hierboven genoemd of wil je graag je mooiste thuiservaring delen? Laat het ons weten!

Wie weet maak jij kans op een mooi kinderboekenpakket. Reageer onder onze Facebook, Twitter of Instagram post of mail naar info@ongehinderd.nl met jouw tip of ervaring. Je kunt meedoen tot en met woensdag 15 april 2020.

winactie kinderboekenpakket

In het boekenpakket vind je de volgende, mooie boeken:

  • “Renske met wielen deel 2” van Wendy Legierse-Louwers
  • “Kijk mij eens!” van Hanneke de Jonge
  • “Het mevrouwtje op mijn schouder” van Yvette den Brok-Rouwendal
  • “Pien en Tes gaan weg van huis” van Yvette den Brok-Rouwendal

 

Ten slotte wensen wij jullie, alle gezondheid en veiligheid toe en hopen wij snel op een verbetering. Wordt vervolgd…

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: