Download de app
Download de app
Navigatie knop

2,5 mln. mensen met een beperking zijn op zoek naar u

Ongehinderd door uw onderneming...
...samen maken we Nederland toegankelijker.

Hoe toegankelijk is uw onderneming?

Als organisatie wilt u al uw klanten zo goed mogelijk bedienen. Voorwaarde daarvoor is dat uw onderneming toegankelijk is voor iedereen. U wilt namelijk niet dat u klanten misloopt of dat u vervelende klachten krijgt. Tenslotte bent u zich bewust van de kansen die er liggen als u bezoekers met een beperking een toegankelijke en gastvrije locatie weet te bieden. Dat betekent namelijk potentiële groei en omzetstijging. Bovendien is het wettelijk bepaald dat vanaf 1 januari 2017 toegankelijkheid de norm wordt voor publieke gebouwen. Dit betekent dat uw gebouw verplicht toegankelijk moet zijn of dat u aanpassingen moet treffen welke hiertoe leiden. Maar hoe weet u of uw locatie aan die norm voldoet? Met welke aanpassingen kunt u de toegankelijkheid verbeteren? En zijn er ook eenvoudige aanpassingen mogelijk?

De vier voordelen van een Ongehinderde onderneming

Foto van jonge meiden die aan het winkelen zijn waarvan er één in een rolstoel zit.

Vergroot uw klantenkring

15% van de Nederlanders heeft een beperking. Dit zijn 2,5 miljoen mensen met een auditieve, visuele, motorische of verstandelijke beperking en mensen die gebruik maken van een assistentiehond. Gezien de vergrijzing neemt de doelgroep in omvang toe. Bovendien gaan ze bijna nooit alleen op stap. Ze nemen een entourage van familieleden, vrienden en collega's mee. Hierdoor vormen deze mensen een interessante doelgroep voor uw onderneming en kan wezenlijke groei en omzetstijging gerealiseerd worden wanneer u ze een toegankelijke locatie weet te bieden.

Afbeelding waar de sticker van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid te zien is op een winkelruit.

Verkrijg het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid

Het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid is ontwikkeld in samenwerking met diverse belangenorganisaties. Met het keurmerk kunt u zich onderscheiden als koploper bij het bieden van een toegankelijke locatie, waar mensen uit de doelgroep én hun entourage terecht kunnen.

Zijn er naar verwachting verbeterpunten in uw gebouw? Door een keuring uit te laten voeren, krijgt u inzicht en kunt u optionele verbeteradviezen ontvangen. Zodat u daarna alsnog het keurmerk kunt ontvangen.

Foto van een telefoon waar de app op te zien is

Vindbaar via landelijke app en website

Na de keuring wordt uw locatie zichtbaar gemaakt op de gratis Ongehinderd app en website met meer dan 60.000 gebruikers en dit aantal groeit dagelijks. Zo weten mensen met een beperking u makkelijk te vinden en weten ze precies welke voorzieningen ze kunnen verwachten.

Foto waarop de keurmeester foto's aan het maken is van een locatie tijdens een keuring.

Objectieve keuring en pasklare rapportage

De keuring van uw locatie wordt uitgevoerd door het keuringsteam van Ongehinderd. Deze toetst de toegankelijkheid van uw locatie aan de hand van de criteria van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid. Dit wordt gedaan met behulp van een toolkit welke professionele meetinstrumenten bevat. Na de keuring ontvangt u een pasklare, overzichtelijke rapportage waar de bevindingen van de keuring uiteengezet worden. U kunt ook eventuele verbeteradviezen ontvangen.

icoon telefoon
80.000
gebruikers app/website
icoon statistieken
15-20%
van inwoners heeft beperking
icoon locatie
8
nieuwe locaties per dag
icoon locaties
12.000
locaties door nederland

Meld u hier aan!

Mail naar bedrijven@ongehinderd.nl en we nemen contact met u op.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: